Pronađena droga, osumnjičeni uhapšen, ostale migrante šalju u Blažuj

B. T.
Pronađena droga, osumnjičeni uhapšen, ostale migrante šalju u Blažuj
FOTO: Radiosarajevo.ba / Na terenu veliki broj policajaca

Tokom pretresa objekta koji koriste migranti u ulici Munira Gavrankapetanovića u sarajevskom naselju Stupsko brdo, pronađena je određena količina narkotika, a osoba koja se dovodi s tim u vezu je uhapšena, saznaje Radiosarajevo.ba. 

Prema našim informacijama, osumnjičeni se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi, dok ostale migrante, njih oko 180, premještaju u prihvatni centar u Blažuju.

U toku akcija u Sarajevu: Policija pretresa i izmješta migrante sa Stupa

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za poslove sa strancima u sarajevskom naselju Stupsko brdo, provodi pretres objekta u kojem su smješeni migranti. Na terenu je veliki broj policijaca, policijskih vozila, psi tragači...

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ovu akciju provodi u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, a kako saznajemo, uključena je i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove. 

Da se radi o većoj akciji, osim što je na terenu prisutan popriličan broj policajaca, vozila, pasa tragača..., govori i podatak da se aktivnosti provode na osnovu sudske naredbe.  

Kako je ranije za Radiosarajevo.ba potvrdio Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS, cilj akcije je pronalaženje određenih predmeta, kao i osoba koje se mogu dovesti u vezu sa određenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije