Uhapšena tri mladića u Doboju: Osumnjičeni za spolni odnos sa djevojčicom

Anadolija
Uhapšena tri mladića u Doboju: Osumnjičeni za spolni odnos sa djevojčicom
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijska uprava Doboj danas je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv E.T. (1995), M.M. (1998), A.H. (1994), i I.B. (1995),  zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo "Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina", javlja Anadolija. Navodi su i da su svi osumnjičeni iz Zavidovića.

"Za prijavljene E.T., M.M., A.H., i I.B. postoji osnov sumnje da su se početkom mjeseca avgusta 2017. godine, u večernjim satima, na području grada Doboja, prehodno međusobno dogovorili, a potom imali  seksualni odnos sa oštećenom, pri tome znajući da je oštećena dijete i da nema četrnaest godina", navodi se u saopćenju Policijske uprave Doboj.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lica E.T., M.M., i A.H., preuzeli su od policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a lišeni su slobode jučer.  Jedan od osumnjičenih (I.B.) se nalazi na privremenom radu u inostanstvu.

"Lica E.T., M.M., i A.H. su danas uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije