Policija podnijela prijave: Roditelji grubo zanemarili vaspitanje maloljetnika

Radiosarajevo.ba
Policija podnijela prijave: Roditelji grubo zanemarili vaspitanje maloljetnika
Arhiva / Ilustracija
Policijska stanica Petrovo, 29.11.2016. godine Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv S.M. i G.R., oboje iz Petrova.

Prijavljena S.M. je kao roditelj grubo zanemarila dužnost vaspitanja maloljetne kćerke, a G.R. svog maloljetnog sina (iako su takvu dužnost nesmetano mogli da vrše) usljed čega je nastupilo asocijalno ponašanje maloljetnika koji su se u poslijepodnevnim časovima 24. 10. 2016. godine udaljili iz porodičnih domova i prespavali u neuslovnom smještaju, a da ih roditelji nisu potraživali.

Nakon organizovane potrage policijski službenici Centra javne bezbjednosti Doboj, 25.10.2016. godine pronašli su nepovrijeđene maloljetnike.

Nakon prvog udaljavanja maloljetnika policijski službenici Policijske stanice Petrovo i radnici Centra za socijalni rad Petrovo obavili su razgovor sa roditeljima S.M. i G.R. kojim je ukazano na prava i dužnosti roditelja, a isti su ponovo zanemarili dužnost zbrinjavanja i vaspitanja svoje djece koja su se 04.11.2016. godine ponovo zajedno udaljili iz kuće.

Maloljetnici su noć proveli u istom neuslovnom smještaju, a da ih roditelji nisu potraživali.

Tokom iste noći maloljetnici su počinili krivično djelo „Krađa“ na štetu lica u čijem su pomoćnom objektu prespavali (krađa prehrambenih proizvoda i odjeće), dok su na štetu drugog lica počinili krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ (razbili staklo na vratima kuće u kojoj niko ne boravi).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije