Policija na nogama: Ko je zapalio vikendicu vlasnika portala iz BiH?

3
Radiosarajevo.ba
Policija na nogama: Ko je zapalio vikendicu vlasnika portala iz BiH?
Foto: MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

Dobojska policija traga za piromanom ili više njih, koji je u ponedjeljak, 16. septembra, zapalio vikendicu Slaviše Pavlovića, vlasnika portala dobojski.info i kandidata liste Za pravdu i red na predstojećim izborima.

Kako je objavio spomenuti portal, požar na objektu u dobojskom naselju Bušletić, prijavljen je policijskoj stanici Doboj dva oko 21.40 sati, a na vikendici je pričinjena materijalna šteta. Požar su lokalizirali pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Doboj.

"Službenici PU Doboj poduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju izvršitelja krivičnog djela paljevina a koje se odnosi na izazivanje požara na objektu vlasništvo S.P. iz Doboja. Uviđaj su u jutarnjim satima, izvršili policijski službenici Policijske uprave Doboj zajedno s inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj", navode iz PU Doboj.

Pogledajte atmosferu sa ceremonije zatvaranja 7. AJB DOC Film Festivala

Pogledajte atmosferu sa ceremonije zatvaranja 7. AJB DOC Film Festivala

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela paljevina.

"Na vikendici su izgorjeli krov i potkrovlje kuće, a u njoj su zatečeni tragovi provale i dokazi koji ukazuju na to da je vikendica namjerno zapaljena", objavio je portal. Slaviša Pavlović, glavni i odgovorni urednik dobojskog portala, na listi je Nebojše Vukanovića za Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije