Prepoznajete li razbojnika: Ukrao novčanik s karticama, pa podigao 1.000 KM

Radiosarajevo.ba
Prepoznajete li razbojnika: Ukrao novčanik s karticama, pa podigao 1.000 KM
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u cilju rasvjetljavanja jednog razbojništva, pozvali su javnost da im pomognu uputivši medijima fotografiju jednog kradljivca sa ulica Zenice.

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, prije desetak dana jedna ženska osoba inicijala K. S. prijavila je policijskim službenicima u Zenici da je pokradena nekoliko dana ranije, te da joj je nestao novčanik sa ličnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem.

Vrlo brzo policajci su došli  do saznanja da je kradljivac na dan kada je ukrao novčanik iskoristio karticu kako nanio dodatnu štetu pokradenoj osobi, te je sa bankomata Raiffeisen Bank na Autobuskoj stanici Zenica podigao 1.000 KM.

O svemu navedenom izvijestili su i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK, nakon čega su pregledane nadzorne kamere u blizini bankomata i dobili fotografije muškarca za kojeg se vjeruje da je počinio krivično djelo.

Uz dopuštenje tužioca fotografije su proslijeđene medijima, a iz MUP-a ZDK stigla je molba građanima da pomognu u prepoznavanju razbojnika te da, ukoliko imaju bilo kakve informacije o tome ko bi mogao biti on da o tome odmah obavijeste policiju pozivom na broj 122 ili prijavom u najbližoj policijskoj stanici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije