Policija jutros u akciji uhapsila 29 ljudi: U toku potraga za još tri osobe

0
Radiosarajevo.ba
Policija jutros u akciji uhapsila 29 ljudi: U toku potraga za još tri osobe
Foto: MUP ZDK / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Policijski timovi Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona danas su izvršili pretrese na 32 lokacije i uhapsili 29 osoba koje se sumnjiče za krivična djela zloupotreba droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

U okviru akcije, kodnog naziva “Mreža IV”, u Zenici su uhapšene 23 osobe, u Sarajevu dvije i četiri u Srednjobosanskom kantonu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Federalnom upravom policije i usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za krivična djela zloupotreba droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

Pretresi su izvršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu da posluže kao dokaz u daljem postupku, te lociranja i hapšenja osoba koje su mete akcije, piše N1.

Neki od osumnjičenih su već u pritvoru, a ova policijska akcija još nije završena, pa se može očekivati da će biti i još uhapšenih.

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić rekla je novinarima da je jedna osoba, koja je takođe meta akcije, već na izdržavanju kazne u zatvoru, da su dvije osobe u pritvoru iz prethodne akcije za trgovinu ljudima, a da se za tri osobe intezivno traga, te da je raspisana potraga.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I”, “Mreža II” i “Mreža III”, koje su sprovedene u 2016, 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osba je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela koja su počinile osobe koja su bila meta operativnih akcija, navedeno je u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije