I Zenica ima "rekordere": Više hiljada maraka kazni zaradili na cestama

Radiosarajevo.ba
I Zenica ima "rekordere": Više hiljada maraka kazni zaradili na cestama
Arhiv / Ilustracija
Već nekoliko prethodnih dana pisali smo o brojnim "rekorderima sa ceste" koje policija u Sarajevu sve češće pronalazi i hapsi, oduzimajući im vozila kojima su počinili prekršaje, a ovog puta donosimo vam kratki presjek stanja iz Zenice.

Naime Kanton Sarajevo i glavni grad naše države nisu jedini koji se bore sa vozačima koji su višestruki povratnici u krivična djela, a kao potvrda da su takvi nesavjesni vozači prisutni na cestama diljem BiH danas je stiglo i saopćenje Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

Policijski službenici MUP-a ZDK dakle, tokom prethodna tri dana su u Zenici zaustavili i oduzeli dva vozila, nakon što je utvrđeno da je riječ o višestrukim povratnicima u krivična djela. Tako su 28. oktobra u večernjim satima u ulici Travniča cesta zaustavili vozilo marke "Golf", kojim je upravljalo lice B.A., rođeno 1986. godine. Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da svojim ponašanjem tj. učestalim vršenjem prekršaja sa predmetnim vozilom predstavlja opasnost po javnu sigurnost i sigurnost građana, nakon  čega je od istog sporno vozilo i oduzeto.

Kako je utvrđeno, licu su u proteklom periodu izrečene novčane kazne za počinjene prekršaje u saobraćaju u iznosu od 3.410,00 KM.

Dva dana nakon toga, u 01,10 sati, u ulici Jevrejska, policijski službenici su od lica H.T., rođenog 1991. godine, oduzeli putničko motorno vozilo marke "BMW". Kako je utvrđeno izvršenom kontrolom, navedeno lice je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja i istom su u proteklom periodu izrečene novčane kazne za počinjene prekršaje u saobraćaju u iznosu od 4.164,00 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije