U šest dana od iste osobe oduzeta dva vozila: Duguje 32.000 KM

H. D.
U šest dana od iste osobe oduzeta dva vozila: Duguje 32.000 KM
Wikipedia / Ilustracija
Portal Radiosarajevo.ba prije nekoliko dana objavio je vijest o tome da je od "rekordera" u neplaćanju kazni, izvjesnog H.B. iz Sarajeva, koji je tada dugovao 32.440 KM, na području Ilijaša oduzeto vozilo VW Transporter.

Kako je tada javio MUP KS-a, H.B. iz Sarajeva je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke VW Transporter, s nepripadajućim registarskim tablicama. Obavljenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 32.440,00 KM.

Samo šest dana kasnije, ponovo na području Ilijaša, pripadnici V Policijske uprave su zaustavili istu osobu u drugom vozilu iste marke - VW Transporter, ponovo s nepripadajućim registarskim tablicama.

Ovo je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno u Službi za odnose s javnošću Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Obavljenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da H.B. ovaj put u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 32.499,60 KM. Dakle, za 59,60 KM više nego šest dana ranije.

 Tako je u samo šest dana sarajevska policija od iste osobe oduzela dva različita vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije