Policija dala više detalja o ubistvu u Sarajevu: Osumnjičeni migranti

4
Radiosarajevo.ba
Policija dala više detalja o ubistvu u Sarajevu: Osumnjičeni migranti
FOTO: AA / Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se nakon sinoćnjeg incidenta u sarajevskom naselju Otes u kojem je smrtno stradala jedna osoba.

Sinoć u 22,25h obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje općine Ilidža došlo do međusobne tuče više lica, te da ima povrijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jednog lica, državljanina BiH, J. B. (1984), dok su dva lica zadobila tjelesne povrede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

Jedno od dva povrijeđena lica zadobilo je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod drugog konstatovane lakše tjelesne povrede.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

Prema do sada prikupljenim saznanjima u vezu sa izvršenim krivičnim djelima "Ubistvo" i "Teška tjelesna povreda" dovode se tri NN lica-migranta.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurnog tužioca, preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije