Policija blokirala općinu: Mladići napali maloljetnicu u njenoj kući

Radiosarajevo.ba
Policija blokirala općinu: Mladići napali maloljetnicu u njenoj kući
AA / Ilustracija
U utorak oko 18.15 sati u policijskoj stanici Kiseljak prijavljeno je da su dvije nepoznate muške osobe u naselju Velike Sotnice, općina Kiseljak, ušle u kuću u kojoj je nastanjena Đ.B. rođena 2000. godine.

Nepoznate osobe su je fizički napali, uslijed čega je ista izgubila svijest.

"Dolaskom policijskih službenika na mjesto izvršenja ovog krivičnog djela oštećena je prevezena u dom zdravlja Kiseljak, a nakon toga i u bolnicu Nova Bila. Poduzimajući mjere na otkrivanju ovog krivičnog djela službenici policije blokirali su šire područje, te je privedeno više osobe koje bi eventualno mogle imati veze s izvršenjem krivičnog djela", kažu iz MUP-a SBK-a

Jedna od privedenih osoba lišena je slobode s obzirom na to da je kroz provedene istražne radnje utvrđen osnov sumnje da je jedan od izvršilaca.

Radi se o muškoj osobi s područja Kiseljaka, rođen 1996. godine, nad kojim će biti nastavljena kriminalistička obrada, s ciljem identifikacije i drugog izvršioca. O svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac, a u konsultaciji s njim, krivično djelo okvalificirano je kao razbojništvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije