Policajac iz BiH došao zbog glasne muzike, napao ga vlasnik kafane

4
Fena
Policajac iz BiH došao zbog glasne muzike, napao ga vlasnik kafane
Foto: RAS Srbija / Policija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Pripadnici Policijske uprave Livno u petak su podnijeli izvještaj Kantonalno tužilaštvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A. M. iz Livna zbog napada na policajce.

Kako navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u četvrtak u ranim jutarnjim satima pripadjici Policijske stanice Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu "Colt" na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna glazba.

Dolaskom na mjesto događaja, policajci obavljaju razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje, te vrijeđa policajce. Potom je pozvan u PS Livno gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, nakon čega je uhapšen.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policajca je verbalno napao 28-godišnji A. K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M.

Policajci su obojicu sproveli u PS Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni.

Tekom dana je provedena kriminalistička obrada te je A. M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ’napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti’ predan Kantonalnom tužilaštvu u Livnu na daljnje postupanje.
Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije