Haos u BiH: Motikom i mačetom napao policajce, a zatim pucao na njih

1
Radiosarajevo.ba
Haos u BiH: Motikom i mačetom napao policajce, a zatim pucao na njih
Foto: Srpskainfo / Trenutak privođenja

Prava drama odigrala se u petak uveče na području Bosanskog Šamca kada je prilikom hapšenja Mirsad H. (46) ispalio tri hica iz gasnog pištolja prema pripadnicima policije, a prije toga napao je policajce motikom i mačetom.

Sve se desilo u petak oko 19.40 sati kada se policija obratila A.V. koja je prijavila M.H., da ju je verbalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini Policijske stanice Bosanski Šamac, fizički napao njenog brata, nanijevši mu tjelesne povrede u predjelu ruke i abdomena.

"Prijavljeni M.H. ispred zgrade Policijske stanice Šamac drvenom motikom napao policajca, dok je u drugoj ruci držao mačetu spremnu da upotrebi prema policijskim službenicima, nakon toga se udaljio sa lica mjesta svojim vozilom Psat", rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić, piše Srpskainfo.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Radom na terenu vozilo a M.H. je pronađeno u dvorištu njegove porodične kuće, a on je odbijao da izađe iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu dalju saradnju sa policijskim službenicima.

"S obzirom na ispunjenost zakonskih uslova od strane Jedinice žandarmerije Policijske uprave Bijeljina izvršen je ulaz u kuću, kojom prilikom je M.H. u pravcu policijskih službenika ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja nakon čega je oko 23.30 časova uhapšen", pojansila je Marić.

Po naredbi Osnovnog suda u Bosanskom Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, juče je pretresena kuća i pomoćni objekti koje koristi osumnjičeni.

"Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti dva gasna pištolja sa određenom količinom pripadajuće municije, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama marihuane.

Nakon završene kriminalističke obrade, on je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „ Nasilničko ponašanje“ i „ Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju", istakla je Marić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije