Policajac Elvis Ćustendil osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović

5
Radiosarajevo.ba
Policajac Elvis Ćustendil osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović
Foto: FB / Elvis Ćustendil

Policijski službenik Elvis Ćustendil osuđen je na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović u tržnom centru u Tuzli.

Presudu je izrekao Kantonalni sud u Tuzli nakon što je kao optuženi Ćustendil priznao krivicu. On, naime, nije prisustvovao izricanju presude.

Ćustendilu je za krivično djelo ubistva sutkinja Paša Softić izrekla zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina. Tužilaštvo TK je istragu u ovom predmetu provelo sa Federalnom upravom policije, a obavljeno je 11 vještačenja.

Duška Jurišić: 'Užasno pogrešan potez delegacije pet zemalja Evropske unije'

Duška Jurišić: 'Užasno pogrešan potez delegacije pet zemalja Evropske unije'

Podsjetimo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je, te mu se na teret stavlja krivično djelo ubistvo.

"Tada je u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je", navedeno je u optužnici Tužilaštva TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije