Potvrđena optužnica protiv Elvisa Ćustendila za ubistvo Amre Kahrimanović

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Elvisa Ćustendila za ubistvo Amre Kahrimanović
Foto: FB / Elvis Ćustendil

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Tužilaštva protiv Elvisa Ćustendila, koja ga tereti da je 7. februara ove godine ubio Amru Kahrimanović.

Optuženi Ćustendil u alkoholizoranom stanju je u holu Tržnog centra Sjenjak, iz neposredne blizine i službenog pištolja, ispalio jedan hitac u leđa Amre Kahrimanović, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela čime je uslijedila smrt.

Kako je kazao Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK-a, postupajući tužilac je Kantonalnom sudu Tuzla predložio da se Ćustendilu produži mjera pritvora, koja u ovom slučaju može trajati najduže 3 godine, tokom krivičnog postupka, jer se radi o krivičnom djelu za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina pa do dugotrajne kazne zatvora što je 45 godina.

Dačić otkrio identitet privedenog državljanina BiH

Dačić otkrio identitet privedenog državljanina BiH

"Mi u skorije vrijeme očekujemo dakle da Sud održi ovo ročište po našem prijedlogu za određivanje pritvora", dodao je Arnautović za Federalnu.

Osim ove optužnice, Tužilaštvo provodi intenzivne provjere i istražne radnje jer je Ćustendil posjedovao službeno oružje MUP-a Tuzlanskog kantona dok je bio na godišnjem odmoru, a koje je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije