Pogledajte snimak privođenja osumnjičenog za ubistvo u Mostaru

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte snimak privođenja osumnjičenog za ubistvo u Mostaru
FOTO: Screenshot / Hapšenje Cvitanovića

Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) uhapsili su Josipa Cvitanovića koji je večeras ubio ratnog zločinca Marka Radića Maku.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

"Uhapšen je u 21.25 sati u blizini Gradske tržnice. Kriminalistička istraga se provodi", dodao je Marić.

Podsjećamo, večeras u 18.45 sati ispred stana, u kojem je stanovao, s više hitaca ubijen je Marko Maka Radić, presuđeni ratni zločinac.

Večerašnji krvavi obračun u Mostaru vjerovatno je rezultat razmirica osoba koje su se međusobno već decenijama poznavale.

Naime, ubijeni osuđeni ratni zločinac i bivši oficir HVO-a Marko Maka Radić bio je, praktično, zapovjednik osumnjičenom za ubistvo, Josipu Cvitanoviću Cvikiju, inače iz Višića kod Čapljine.

Kompletan tekst pročitajte na OVOM linku.

Radić je, podsjetimo i to, nakon dugotrajnog i veoma temeljitog postupka 2011. godine na Sudu BiH u Sarajevu pravosnažno osuđen na 21. godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara, te je iz zatvora trebao izaći tek 2027. godine.

Ko je zapravo bio Marko Radić Maka, čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije