Pogledajte privođenje: Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik predati u nadležnost Tužilaštva KS

4
Radiosarajevo.ba
Pogledajte privođenje: Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik predati u nadležnost Tužilaštva KS
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Privođenje Seida Hadžibajrića i Elmedin Karišika u Tužilaštvo

Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik koji su u četvrtak, 28. marta privedeni u okviru akcije "Start II", predati su danas u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Oni će biti zadržani u nadležnosti Tužilaštva KS 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenima.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizirali su u četvrtak operativnu akciju kodnog naziva "Start II" s ciljem dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela organiziranog kriminala. 

Šta bi se desilo da je nestanak struje duže trajao?

Šta bi se desilo da je nestanak struje duže trajao?

Po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, u kojima su pronađeni i izuzeti predmeti traženi naredbom, a koji će biti korišteni u daljnjem krivičnom postupku.

Uhapšeni su "zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "organizirani kriminal" u vezi sa krivičnim djelima "pranje novca", "davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem", "primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem" i krivičnog djela "davanje dara i drugih oblika koristi", "zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju".

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Podsjetimo, Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić hapšeni su u maju prošle godine u okviru akcije "Start" koja je realizirana pod nadzorom Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U toj akciji uhapšeni su bivši načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i njegova saradnica Alma Destanović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije