Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

4
Radiosarajevo.ba
Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija - Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je danas Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika u okviru akcije "Start II".

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva "Start II" s ciljem dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela organiziranog kriminala. 

Po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, u kojima su pronađeni i izuzeti predmeti traženi naredbom, a koji će biti korišteni u daljnjem krivičnom postupku.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "organizirani kriminal" u vezi sa krivičnim djelima "pranje novca", "davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem", "primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem" i krivičnog djela "davanje dara i drugih oblika koristi", "zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju" slobode su lišeni E.K. (1990) i S.H. (1994).

Osobe lišene slobode su predate u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu", saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić hapšeni su u maju prošle godine u okviru akcije "Start" koja je realizirana pod nadzorom Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U toj akciji uhapšeni su bivši načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i njegova saradnica Alma Destanović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije