Ibrahim Hadžibajrić ostaje u pritvoru još tri mjeseca

1
L. R.
Ibrahim Hadžibajrić ostaje u pritvoru još tri mjeseca
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ibrahim Hadžibajrić dolazi na Sud

Ibrahim Hadžbajrić, bivši načelnik sarajevske Općine Stari Grad, ostat će u pritvoru još tri mjeseca.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud je prihvatio prijedlog ovog tužilaštva te produljio pritvor na još tri mjeseca. 

"Pritvor može trajati do 30. aprila ili do nove odluke Suda. Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo", izjavila je Bavčić za naš portal.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Podsjećamo, Hadžibajrić se u zeničkom zatvoru nalazi devet mjeseci. Hadžibajrić je uhapšen u akciji "Start", u maju 2023. godine. Tužilaštvo KS ga tereti za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara. Sumnjiči se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Dodajmo i kako su na referendumu koji je održan u julu 2023, građani Općine Stari Grad glasali za opoziv načelnika Hadžibajrića, a na izborima održanim u oktobru iste godine, njegovo mjesto preuzeo je Irfan Čengić (SDP). 

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu je 31. januara održano ročište u slučaju Ibrahima Hadžibajrića, nekadašnjeg načelnika sarajevske Općine Stari Grad. Detalje s ovog ročišta možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije