Pogledajte pečaćenje parkinga na Kovačima koji se povezuje s Ibrahimom Hadžibajrićem

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte pečaćenje parkinga na Kovačima koji se povezuje s Ibrahimom Hadžibajrićem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zapečačeni parking u naselju Kovači

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom je jutros, 19. januara, zapečatila parkinge povezane s bivšim načelnikom Opštine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem. 

Prema nalogu Suda Bosne i Hercegovine i odluci Federalne agencije za upravljanje nelegalno stečenom imovinom poduzete su aktivnosti pečačenja parkinga koji se povezuju s Ibrahimom Hadžibajrićem i Elmedinom Karišikom. 

Među lokacijama je i parking u naselju Kovači, a fotoreporter portala Radiosarajevo.ba uslikao je stanje na parkingu na kraju akcije ove federalne agencije. 

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Podsjetimo, Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik su uhapšeni u akciji 'Start'. Tužilaštvo KS tereti ih za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije