Protest boraca / Napad na reportere u Sarajevu: U MUP-u KS podnesene krivične prijave

27. 07. 2018. u 08:51:00 N. Ka.

Shares: 26

Protesti demobilisanih boraca koji su se jučer održali u Sarajevu su u jednom momentu eskalirali kada je nekoliko učesnika protesta fizički napalo novinare.

Jučer su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo podnesene krivične prijave protiv NN lica zbog nasilničkog ponašanja i nanošenje lakših tjelesnih povreda, saznaje Radiosarajevo.ba. Prijave su podnijeli napadnuti reporteri.

Kako saznajemo, fotoreporter i snimatelj koji su napadnuti su zadobili lakše tjelesne povrede, a intenzivna istraga o počiniteljima je u toku - naime, do jutros nijedna osoba nije privedena zbog napada.

Esma Turulja, demobilisana borkinja i pjevačica, jučer je prva napala reportere u Sarajevu. Podsjetimo, Turulja je, u pratnji grupe bivših boraca, prvo nasrnula na reportera portala Klix. Prvo je tražila da prestane fotografirati, a onda da joj preda fotoaparat. Reporter nije pristao i onda su ga napali.

Turulja ga je pokušala udariti metalnom šipkom, no zaštitio ga je kolega s Al Jazeere koji je zadobio povredu ruke. Vrijedi naglasiti i da je snimatelj sa Al Jazeere također bivši, maloljetni borac Armije BiH, diverzant, jedan od heroja proteklog rata.

Pogledajte video koji je snimljen nakon napada:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA