Poruke / Odred veterana Lasta: I mi živimo teško, ali ne pravimo incidente

27. 07. 2018. u 08:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 59

Udruženje veterana policije za specijalne namjene‎ Lasta žestoko je osudili jučerašnji napad na snimatelje Klixa i Al Jazere u Sarajevu.

Društvo novinara BiH osudilo napad na reportere u Sarajevu
Turulja nakon napada na reportere: Sve sam ga palijom u glavu
Ovo je žena koja je napala reportere u Sarajevu na protestima boraca
Bivši borci fizički napali fotoreportere na zadatku

"Napad na medije je i napad na sve nas. Dajemo potpunu podršku objektivnom novinarstvu. Posebno smo ogorčeni zbog napada na našeg člana Mirsada Bukvića, čovjeka koji je također demobilisani borac. U odbranu naše domovine se uključio kao maloljetnik, bio je diverzant. Čovjek koji je mnoge projekte brojnih udruženja veterana uradio volonterski i sa ponosom. Čestit, porodičan čovjek, koji je danas podmetnuo svoje tijelo da zaštiti kolegu i kao takav sa ponosom možemo reči da smo ponosni što je jedan od nas", naveli su iz Odreda.

Također su naglasili da je svaki udarac na prave demobilisane borce i udarac na tekovine odbrane naše domovine.

"Pogotovo kada to rade neki, nazovi, borci u alkoholiziranom stanju i neke pjevaljke. Svjesni smo da određeni dio boračke populacije živi teško i da imaju pravo tražiti svoja prava na legitiman način. Veći broj zahtjeva današnjih protestanata je u skladu i sa našim stavovima. I dio našeg članstva živi teško ali nikome ne pada na pamet da pravi ovakve incidente i razbija automobile. Tražimo da Tužilaštvo i istražni organi urade svoj posao i primjereno kazne aktere današnjeg incidenta jer ako to ne učine mi znamo kako ćemo zadovoljiti pravdu", zaključili su u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA