Protesti / Bivši borci fizički napali fotoreportere na zadatku

26. 07. 2018. u 17:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 614

Fotoreporteri portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans fizički su napadnuti na protestima bivših boraca koji su danas blokirali glavnu saobraćajnicu na Skenderiji u Sarajevu.

Prilikom fotografisanja događaja koji je paralizirao glavni grad Bosne i Hercegovine, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera portala Klix.ba i bez razloga fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne povrede, piše Klix.ba

Nakon intervencije kolega s Al Jazeere koji su također napadnuti fotoreporter je odveden na sigurno nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja povreda.

Podsjećamo, protesti bivših boraca pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, organizovani u isto vrijeme kada i sjednica Doma naroda, eskalirali su blokadom glavne raskrsnice na Skenderiji.

Prethodno su poručili da će blokirati ulice ukoliko se do 15 sati u zgradi Parlamenta FBiH ne učini nešto o pitanju njihovih zahtjeva, a budući da je i Parlament u svojevrsnim blokadama, demobilisani borci su ispunili svoje "obećanje".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA