Podignuta optužnica u BiH: Pijan Passatom prešao u suprotnu traku i usmrtio radnika SIPA-e

0
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica u BiH: Pijan Passatom prešao u suprotnu traku i usmrtio radnika SIPA-e
Foto: Glas Srpske / Nastradali Pavle Ninković

Ognjen Ćajić (26) sa Sokoca optužen je da je pijan skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo radnik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Pavle Ninković (33).

Optužnicu protiv Ćajića podiglo je Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Nesreća se desila 6. februara 2021. godine na putu Sokolac - Podromanija u mjestu Majdani. Kako se navodi u optužnici, Ćajić je upravljao Passatom pod dejstvom alkohola i u krvi je imao 1,44 promila, te je vozio je nedozvoljenom brzinom od 100 kilometara na sat na dijelu puta gdje ograničenje bilo 80 kilometara na sat.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Dalje se navodi da je optuženi išao iz pravca Sokoca u smjeru Podromanije te je prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se da Audijem za čijim volanom je bio Ninković koji je ubrzo poslije nesreće podlegao povredama u bolnici u Istočnom Sarajevu. Tada je povrijeđen i Ćajić koji je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, piše Glas Srpske.

"Optuženi Ćajić bio je svjestan upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i da ugrožava javni saobraćaj te da može dovesti u opasnost život ljudi, na šta je i pristao. Vozilom je upravljao brzinom koja nije prilagođena uslovima i stanju puta, vidljivosti, pregledu, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima", navodi se u optužnici.

Prema navodima iz optužnice, usljed toga je prešao u lijevu saobraćajnu traku namijenjenu za saobraćaj iz suprotnog smjera, kojim se u tom momentu kretao oštećeni N. P., upravljajući vozilom Audi, i koji se kretao desnom kolovoznom trakom istog magistralnog puta iz pravca Podromanije prema Sokocu.

"Optuženi je prelaskom izgubio mogućnost da izbjegne saobraćajnu nesreću koju je prouzrokovao na način da je prednjim dijelom svog automobila udario u prednji dio Audija, kojim je upravljao oštećeni N. P., koji je zadobio višestruke prelome kostiju, nagnječenje pluća, temponadu srca, prskotinu aorte pa je usljed navedenih povreda kod oštećenog nastupila smrt", navedeno je u optužnici.

Ninković je bio veliki ljubitelj sporta i adrenalina. Bio je član planinarskih društava "Glasinac" sa Sokoca i "Javorina" sa Pala.

Radio je u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije