Dramatični detalji optužnice: Kako je Munever (21) vratima Golfa udario policajca dok je bježao

0
Radiosarajevo.ba
Dramatični detalji optužnice: Kako je Munever (21) vratima Golfa udario policajca dok je bježao
Arhiv / Uviđaj (ilustracija)

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 12.10.2022. godine podiglo je optužnicu protiv Munevera Husića zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. stav 3. u vezi sa stavom 2. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, ovaj muškarac se tereti da se oglušio na naređenje policijskih službenika kako bi ga legitimisali, nakon čega je jednog od njih udario vratima automobila.

"Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i člana 241. stav 1. ZKP-a FBiH, podiže se optužnicu protiv Husić Munevera, 2001. godište, osuđivan presudom Općinskog suda u Travniku od 05.02.2021. godine za krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ FBiH uvjetnom osudom četiri mjeseca zatvora sa rokom provjere od 1 godine.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Uhapšen muškarac u BiH koji je krao priloge u vjerskim objektima

Uhapšen muškarac u BiH koji je krao priloge u vjerskim objektima

On se tereti da je dana 26. 07. 2022. oko 21:15 sati u Zenici u ulici Bistua Nuova kod broja 1, u neposrednoj blizini kružnog toga u naselju Crkvice upravljao putničkim vozilom marke Golf registarskih oznaka ... , žute boje, vozeći iz pravca naselja Novo Radakovo.

Na mjestu suvozača se nalazio H. S., kada je od strane policijskih službenika PU I Zenica, N. S., D. A., K. N., Š. N. i M. H. zaustavljan na propisani način tako što mu je policijski službenik D. A. svjetlošću baterijske lampe i tablicom sa znakom "Stop" davao znak da stane, što ovaj nije učinio nego je ubrzao vožnju, te naglo skrenuo prema policajcima, tako da je policajac N.S. u namjeri da izbjegne kontakt sa ovim vozilom napravio jak trzaj lijevo unazad i tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u vidu istegnuća mišića vrata.

Potom je vozilom udario u ruku policajca D. A., te mu na taj način izbio iz ruke baterijsku lampu i nanio laku tjelesnu povredu u vidu nagnječenja-uboja u predjelu lijeve šake.

Potraga za nepoznatim razbojnicima sa Stupa: Pretukli i opljačkali Sarajliju

Potraga za nepoznatim razbojnicima sa Stupa: Pretukli i opljačkali Sarajliju

On se nakon toga nastavio se kretati povećanom brzinom, te je pritom preticao kolone vozila i onemogućivao policijskim službenicima da ga prestignu, te kada je naišao na već formiranu kolonu vozila na mostu u ulici Aleja Šehida, morao je zaustaviti vozilo.

Kada su mu drugim službenim vozilom marke Ford prišli i blokirali njegovo vozilo policijski službenici Dž. A. i V. K. naglo je svojim vozilom krenuo unazad i tom prilikom ostvario kontakt sa službenim policijskim vozilom marke Golf, nakon čega izašao iz svog vozila, te tom prilikom vratima udario policajca Š. N. nanijevši mu laku tjelesnu povredu u vidu nagnječenja-uboja u predjelu lijevog koljena, te nastavio bježati u pravcu lokalnog šoping centra i dalje se oglušujući na jasne i glasne naredbe policijskih službenika da se zaustavi.

Kada je nakon trčanja pao, nastavio je pružati aktivni otpor policijskim službenicima koji su ga sustigli i tom prilikom je otimajući se policijskom službeniku V. K. nanio laku tjelesnu povredu u vidu nagnječenja-uboja u predjelu lijeve šake nakon čega su ga ovi policajci savladali i lišili slobode", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije