Potvrđena optužnica za tešku nesreću kod Rogatice: Smrtno stradale beba, njena majka i tinejdžerka

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica za tešku nesreću kod Rogatice: Smrtno stradale beba, njena majka i tinejdžerka
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Osnovni sud u Višegradu potvrdio je optužnicu protiv Borisa Đerića (21) iz Sokoca, koja ga tereti da je upravljajući Golfom 7, u mjestu Kukavice kod Rogatice, izazvao sudar u kojem su poginule tromjesečna beba, njena majka Mladena Stojanović (39) te Milica Č. (17), sve iz Rogatice.

Kobna nesreća, podsjetimo, dogodila se 21. maja ove godine oko 21.45 sati, a u njoj je povrijeđeno više osoba.

"Upravljajući Golfom 7, vlasništvo njegovog oca, krećući se iz pravca Rogatice, vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza, te je u mjestu Kukavice, u momentu nezgode vozio brzinom od 91 kilometar na sat, gdje je maksimalna dozvoljena brzina do 80 kilometara na sat, a granična bezbjedna brzina u konkretnoj saobraćajnoj situaciji je bila svaka do 85 kilometara na sat", navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović

Potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović

Vozač iz BiH optužen za smrt slovenačkog konzula

Vozač iz BiH optužen za smrt slovenačkog konzula

Vozio porodicu

Kako se dodaje, on je u sebi desnoj krivini, u toku noći kada je kolovoz bio suv, doveo vozilo do zanošenja ulijevo.

"U daljem destabilizovanom kretanju prešao je u lijevu saobraćajnu traku, namijenjenu za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera", ističe se u optužnici, te se dodaje da se Golf kojim je upravljao sudario sa prednjim dijelom Seata Altea.

Prema dostupnim informacijama, Seatom je upravljao Nebojša Stojanović iz Rogatice, koji je vozio svoju porodicu - suprugu Mladenu i dvije maloljetne kćerke, dok je u vozilu sa Borisom bilo troje mladih, uključujući i Milicu, koja je sjedila na mjestu suvozača, i koja je, kako postoje tvrdnje, navodno bila Borisova djevojka.

Sudar je, sudeći prema optužnici, bio stravičan.

Teške povrede

"Vozila su se od siline udara razdvojila, pa je Seat odbačen unazad za oko 10 metara i zaustavio se u lijevoj saobraćajnoj traci i dijelom na bankini, a Golf se zaustavio izvan kolovoza sa njemu lijeve strane, prevrnut na desnu stranu na zemlji iza zaštitne željezne ograde, udaljen od mjesta sudara za oko 10 metara", navodi se u optužnici.

Suvozač u Altei, Mladena Stojanović, imala je višestruke povrede - rascjep unutrašnjih organa, prelom kostiju itd., te je preminula 22. maja u Univerzitetskoj bolnici Foča. Njena kćerkica je preminula 3. juna u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Beogradu. Nebojša Stojanović je imao lakše, a druga maloljetna kćerkica teške povrede.

Milica Č. (17) je u Golfu, dakle, bila suvozač i ona je zbog oštećenja za život važnih moždanih centara i krvarenja preminula 27. maja u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

"Putnici iz Golfa R. A. i K. R. teško su povrijeđeni", navodi se u optužnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije