! / Podignuta optužnica protiv Čuke zbog krivotvorenja novca

05. 10. 2021. u 12:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Optuženi Čukić Dario "Čuka" (1994.) tereti se da je pribavio i pripremio za plasman u platni promet 678 novčanica, valute euro i USD, u različitim iznosima, koje su otkrivene i oduzete od optuženog.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Daria Čukića, koji je rođen 1994. godine u Tuzli, ranije je osuđivan.

"Optuženi se tereti da je početkom 2020. godine, na području općine Gradačac, od njemu poznatih osoba, pribavio veliku količinu krivotvorenih novčanica, sa namjerom da iste pusti u platni promet u Bosni i Hercegovini.

Tijekom provođenja istrage, od optuženog je oduzeto ukupno 678 krivotvorenih novčanica, različitih valuta i apoena, uključujići više stotina krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 10, 20 i 100 eura, ukupne vrijednosti od oko 16 000 eura, kao i valute USD u apoenima od 100 USD, ukupne vrijednosti od oko 20 000 USD", piše u saopćenju Tužilaštva BiH.

Od optuženog je oduzet krivotvoreni novac, ukupne vrijednosti od oko 68 000 konvertibilnih maraka, što je jedna od najvećih zaplijena krivotvorenog novca u Bosni i Hercegovini, u proteklom periodu.

Optuženi je otkriven i lišen slobode, nakon što je u jednom ugostiteljskom objektu na području Gradačca, izvršio plaćanje krivotvorenom novčanicom valute euro.

Navode optužnice, tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem svjedoka, stručnih vještaka i prilaganjem većeg broja dokanih materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA