Počinje suđenje Ivanu Kožulu. Poznat policiji diljem EU, padao je sa 30 kilograma skrivenog heroina

0
Radiosarajevo.ba
Počinje suđenje Ivanu Kožulu. Poznat policiji diljem EU, padao je sa 30 kilograma skrivenog heroina
Foto: Hercegovina.info / Ivan Kožul Trpko

Širokobriježan Ivan Kožul zvani Trpko, kojem je policija u novembru 2021. u podrumu našla dva kilograma heroina i bombu 19. juna naći se na sudu.

Trpko je poznat policiji diljem Europske unije, padao je s 30 kilograma heroina skrivenog u oplati krova, no posebno se u BiH proslavio nakon što su ga suudije pustili na ulicu unatoč dva kilograma heroina i bombi u podrumu.

Skandalozna odluka širokobrijeških sudija urodila je i prvom disciplinskom prijavom u historiji tužiteljstva ZHK.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Tužitelj Josip Aničić prijavio je sudije, koji su ga prvo pustili, da bi ga potom potjernicom tražili. Kad je konačno nađen, a nakon što uopće nije trebao biti ni tražen, Trpku je zakazano suđenje.

Širokobriježanin I. K. (1985.) iz Širokog Brijega, kojemu je policija u podrumu porodične kuće pronašla dva kilograma heroina i bombu, a koji je unatoč tome skandaloznom odlukom…

"Optuženiku Ivanu Kožulu je zakazana glavna rasprava za 19. juna 2023. godine u 11 sati. Optužnicu zastupa Josip Aničić, tužitelj Kantonalnog tužiteljstva ZHK", potvrdila je za Hercegovina.info glasnogovornica Petrunjela Matijević.

Kožula optužnica tereti da je dana 11. 11.2021. u mjestu Knešpolje b.b. - Široki Brijeg u podrumu porodične kuće u buretu crne boje, držao četiri prozirne pvc vrećice s ukupno 2274,968 grama heroina, dakle, neovlašteno radi prodaje držao tvari koje su propisom proglašene opojnom drogom.

Zaplijenili 58 kg kokaina za Europu. Policija se šokirala kada je vidjela što piše na paketima

Zaplijenili 58 kg kokaina za Europu. Policija se šokirala kada je vidjela što piše na paketima

Uz to je imao i bombu.

“Dana 11. 11. 2021. godine u mjestu Knešpolje b.b. - Široki Brijeg, u podrumu porodične kuće u drvenom sanduku neovlašteno je držao ručnu bombu BR M75, dakle, neovlašteno držao vatreno oružje, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena”, navodi se, uz ostalo, u optužnici koja ga terete da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije