Počeo uviđaj nakon požara u Bingu, vatrogasci i dalje dežuraju

Radiosarajevo.ba
Počeo uviđaj nakon požara u Bingu, vatrogasci i dalje dežuraju
Počeo je uviđaj nakon požara koji je u subotu navečer zahvatio tržni centar Bingo u pregradskom naselju Vrapčići u Mostaru, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Marić je kazao da uviđaj obavljaju pripadnici MUP-a HNK zajedno s Kantonalnim tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema njegovim riječima, još uvijek nije poznato do kada će trajati uviđaj, a nakon kojeg bi trebale biti poznate potpune informacije o uzroku požara, kao i o šteti koja je nastala.

Profesionalna vatrogasna brigada do daljnjeg je uspostavila dežurstvo na mjestu događaja. Na mjestu požara još uvijek ima povremenih intervencija vatrogasaca i postoji mogućnost pucanja plinskih boca.

Tokom jučerašnjeg dana vatrogasci u HNŽ-u imali su dvije manje intervencije, u Vrapčićima kod Mostara gorio je otpad, dok je u Jablanici, na Trgu oslobođenja, gorio dimnjak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije