Pijan napao policajca, morali ga vezati, a u kući mu onda našli arsenal oružja

Radiosarajevo.ba
Pijan napao policajca, morali ga vezati, a u kući mu onda našli arsenal oružja
Foto: MUP KS / Nađeno oružje

Policija je uhapsila muškarca B.D. iz Trnova nakon što je pijan, s povredama na glavi, došao u policijsku stanicu i fizički napao policajca.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, spriječili su daljnji napad i uz upotrebu sile i sredstva za vezanje stavili ga pod kontrolu.

"Dana 16. aprila 23.45 sati u prostorije PS Tinovo samoinicijativno je pristupio B.D. iz Tmova, u vidno alkoholisanom stanju sa povredom u predjelu glave, gdje je prijavio da je fizički napadnut od strane NN lica. Tokom obavljanja intervjua sa B.D., isti je ipoljio naročito drsko ponašanje u prostorijama PS Trnovo prema policijskim službenicima, gdje je u jednom momentu fizički napao policijskog službenika PS Trnovo udarivši ga stisnutom pesnicom u predjelu glave.

Nakon fizičkog napada policijski službenici spriječili su daljnji napad B.D. na policijskog službenika gdje su istog uz upotrebu sile i sredstva za vezivanje stavili pod kontrolu", saopćeno je iz policije.

Uhapšen je zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Nakon toga je alkotestiran i utvrđeno mu je prisustvo alkohola u organizmu od 1,69 promila.

Obaviješten je i dežurni tužilac koji je naložio pretres kuće i pratećih objekata B.D. Pronađena je i oduzeta veća količina oružja i municije.

"Pronađeno je i oduzeto 8 komada ručnih bombi, jedna automatska puška marke M70 AB, pet okvira za automatsku pušku, jednu prepravljena
puška M48 sa skraćenom cijevi, jedan mehanizam za okidanje sa podrezanom cijevi, jedna drvena obloga NN marke sa drvenim kundakom, 886 komada municije različitog kalibra, bez odobrenja nadležnog organa.

Također, tom prilikom policijski službenici su pronašli jednu lovačku pušku marke M70, cal. 30,06 mm sa optičkim nišanom crne boje marke
,,Dijamond", jedan pištolj marke Zastava vzor 7,65 mm, 18 komada metaka cal. 30,06 za koje je B.D. posjedovao odobrenje nadležnog organa", navedeno je u saopćenju.

Nakon kriminalističke obrade B.D. je sinoć pušten, a protiv njega ide izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti" i "nedozvoljeno držanje oružja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije