Petak u Sarajevu: Policija imala pune ruke posla - pljačke, hapšenja...

Radiosarajevo.ba
Petak u Sarajevu: Policija imala pune ruke posla - pljačke, hapšenja...
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevska policija jučer je, u petak 6. marta 2020. godine, imala pune ruke posla. 

Pljačke, krađe na naročito drzak način, hapšenja, nesavjesni vozači...dio su onoga s čim su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo borili za 24 sata. 

Sve je počelo već pet minuta nakon ponoći, kada su policijski službenici Četvrte PU-PS Novi Grad uhapsili H.Č, Sarajliju rođenog 1977. godine, kojeg su, zbog kriminalnih radnji, tražili policajci iz Konjica, u čiju je nadležnost predat u 10.25.

Potom, ujutro u 8.40, u Zagrebačkoj ulici, nepoznata osoba, uz prijetnju oružjem, opljačkala je prostorije Lutrije BiH. Razbojništvo je izvršeno nad radnicom L.M., a ukradena je nepoznata količina novca. MUP i dalje traga za ovim lopovom. 

Malo kasnije, u 9.20, policajci u Novom Gradu uhapsili su još jednu osobu, S. DŽ, Sarajku rođenu 1959, za kojom su tragali iz MUP-a Srednjobosanskog kantona. Ona je u 11.10 predata u nadležnost policajaca iz Busovače. 

Tačno u podne, u Centru je uhapšen D.S., rođen 1996. godine iz Visokog, zbog postojanja osnova sumnje da je posjedovao i uživao opojne droge. 

Manje od sat vremena kasnije, u Novom Sarajevu, je uhapšena A.P., Srajka rođena 1988, zbog sumnje da je počinila tešku krađu u pokušaju na naročito opasan i drzak način. 

Navečer, u 20.55, uz prijetnju pištoljem, nepoznata osoba opljačkala je prodavnicu Merkator, u ulici Envera Šehovića broj 54. Ukraden je novac, a za razbojnikom se i dalje traga. 

U 22.20, u Starom Gradu je uhapšen H.P., rođen 1994. iz Sarajeva, pod sumnjom da je posjedovao i omogućavao uživanje opojnih droga. 

Službenici policije MUP-a koji su kontrolirali saobraćaj podnijeli su 49 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 885 prekršajnih naloga, a za lakše prekšraje upozorili 49 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno sedam pijanih vozača, jedan bez položenog vozačkog ispita, dvoje koje još nije ni steklo pravo da polaže te troje koje ima zabranu upravljanja motornim vozilom. Isključena su tri vozila jer nisu imali važeću registraciju, a dva zbog tehničke neispravnosti

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije