MUP KS / 24 sata sarajevske policije: Oružane pljačke, hapšenja...

28. 11. 2020. u 12:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Sarajevska policija je tokom jučerašnjeg dana, između ostalog, zabilježila dvije oružane pljačke prodavnica, uz prijetnju pištoljem zaposlenicama u trgovinama.

Prvo je jučer oko 18.15 sati prijećeno pištoljem radnici prodavnice „Neo Market” u ulici Balibegovica, općina Stari Grad. Zasad nepoznati počinioc je tada ukrao cigarete i novac.

Nakon toga, oko 20.40 sati zabilježeno je slično krivično djelo, kada je pištoljem prijećeno radnici prodavnice „Best” u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, te je ukraden novac. I u ovom slučaju počinioc je zasad neppoznat.

Policija je saopćila da je izvršen uviđaj u oba sčučaja te da intenzivno tragaju za razbojnicima.

Iz MUP-a KS su saopćili i da su u petak, u 2.20 sati, uhapsili osobu inicijala E. J., rođenog 1982. godine iz Zvornika, za kojim je raspisana potraga Treće PU MUP-a Kantona Sarajevo i Općinskog suda u Tuzli.

Potjernica je raspisana zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

Osim ovoga, policija je dokumentovala i samozapaljenje vozila marke Peugeot, koje je prijavljeno oko 5 sati ujutro. Do požara je došlo na automobilu registarskog broja E34-T-853, vlasništvo E. M., koje se nalazilo u ulici Stari drum, općina Ilidża.

Da je došlo do samozapaljenja zbog kratkog spoja na akumulatoru utvrdio je vještak. Srećom, nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je materijalna šteta na vozilu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA