24 sata sarajevske policije: Oružane pljačke, hapšenja...

0
Radiosarajevo.ba
24 sata sarajevske policije: Oružane pljačke, hapšenja...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevska policija je tokom jučerašnjeg dana, između ostalog, zabilježila dvije oružane pljačke prodavnica, uz prijetnju pištoljem zaposlenicama u trgovinama.

Prvo je jučer oko 18.15 sati prijećeno pištoljem radnici prodavnice „Neo Market” u ulici Balibegovica, općina Stari Grad. Zasad nepoznati počinioc je tada ukrao cigarete i novac.

Nakon toga, oko 20.40 sati zabilježeno je slično krivično djelo, kada je pištoljem prijećeno radnici prodavnice „Best” u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, te je ukraden novac. I u ovom slučaju počinioc je zasad neppoznat.

Policija je saopćila da je izvršen uviđaj u oba sčučaja te da intenzivno tragaju za razbojnicima.

Iz MUP-a KS su saopćili i da su u petak, u 2.20 sati, uhapsili osobu inicijala E. J., rođenog 1982. godine iz Zvornika, za kojim je raspisana potraga Treće PU MUP-a Kantona Sarajevo i Općinskog suda u Tuzli.

Potjernica je raspisana zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

Osim ovoga, policija je dokumentovala i samozapaljenje vozila marke Peugeot, koje je prijavljeno oko 5 sati ujutro. Do požara je došlo na automobilu registarskog broja E34-T-853, vlasništvo E. M., koje se nalazilo u ulici Stari drum, općina Ilidża.

Da je došlo do samozapaljenja zbog kratkog spoja na akumulatoru utvrdio je vještak. Srećom, nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je materijalna šteta na vozilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije