! / U Prištini uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom na Ilidži

27. 11. 2020. u 14:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 143

Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo intenzivnim radom pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se jedno lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelima, nalazi u Prištini, na području Kosova.

Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS isti je lišen slobode od strane prištinske policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju.

Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku trećeg lica koje se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, saopćila je Uprava policije MUP-a KS. 

Podsjetimo, 17. novembra u ilidžanskom naselju Otes ubijen je Jasmin Berović iz Hadžića, a dvije osobe su povrijeđene. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije jučer su u Beogradu uhapsili državlјanina Maroka S. E. D. (1989.), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, 17. novembra učestvovao u ovom ubistvu. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA