Građani Otesa i danas na ulicama u znak protesta nakon ubistva Jasmina Berovića

Radiosarajevo.ba
Građani Otesa i danas na ulicama u znak protesta nakon ubistva Jasmina Berovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Otes

Neformalna grupa stanovnika sarajevskog naselja Otes okupili su se i danas u blizni mjesta ubistva njihovog sugrađanina.

Podsjetimo, preksinoć je u ilidžanskom naselju Otes ubijen 36-godišnji Jasmin Berović, a za njegovo ubistvo sumnjiče se tri migranta koji su i dalje u bijegu. 

Okupljeni traže da se situacija s migrantima poboljša, da vlasti reagiraju.

kako nam javlja reporter okupljeni su blokirali cestu.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u napadu koji se desio u ilidžanskom naselju Otes, jedna osoba je ubijena a dvije osobe su zadobile povrede. Sinoć u 22.25 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje općine Ilidža došlo do međusobne tuče više osoba, te da ima povrijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, državljanina BiH, J.B. (1984), dok su dvije osobe zadobile tjelesne povrede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

Jedna od dvije povrijeđene osobe zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod druge osobe konstatovane lakše tjelesne povrede, saopćeno je iz MUP-a KS.

Sarajevska policija je 17. novembra uhapsila jednu osobu koja je odgovarala opisu osumnjičenog koji se dovodi u vezu s ubistvom, ali nakon kriminalističke obrade utvrdili su da je riječ o pogrešnoj osobi.

Odgovorni za ovo ubistvo još uvijek nisu pronađeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije