Otkriveni novi detalji monstruoznog ubistva u Banjoj Luci: Usmrtio Bogdanovića, pa otišao u teretanu

2
Radiosarajevo.ba
Otkriveni novi detalji monstruoznog ubistva u Banjoj Luci: Usmrtio Bogdanovića, pa otišao u teretanu
FOTO: Facebook / Optuženi za ubistvo Dalibor Mandić

Nakon što je krvnički ubio Ariela Bogdanovića, optuženi Dalibor Mandić je otišao u teretanu gdje se zadržao oko 45 minuta, izjvila je ovo sudska vještakinja Jelena Ilić i otkrila ove do sada nepoznate detalje jednog od najmonstruoznijih ubistava u Banjoj Luci.

Mandić je optužen da je 2. decembra prošle godine oko 19.35, sa više uboda nožem ubio Bogdanovića u blizini Kampusa u Banjoj Luci.

Ilićeva je po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci vještačila snimke sa nadzornih kamera koje su snimile ubistvo, ali i dalje kretanje osumnjičenog te noći u Banjoj Luci.

Oglasio se momak koji je pogodio Novaka Đokovića flašom u glavu: Evo šta je rekao

Oglasio se momak koji je pogodio Novaka Đokovića flašom u glavu: Evo šta je rekao

"Utvrđeno je da je Mandić u 21.16 se prijavio u teretanu u Boriku i da je u njoj ostao do 22 sata", istakla je Ilićeva.

Ona je dodala i da ne može vještačiti identitet i druge karakteristike osoba sa slike, pošto to nije njena struka. U sudnici je danas i pušten snimak monstruoznog ubistva, a koje su snimile kamere sa benzinske pumpe.

U Okružnom sudu u Banjoj Luci danas su saslušane brojne radne kolege i prijatelji Bogdanovića, a koji su svi tvrdili da je on bio izuzetno dobar momak, dok su za Mandića rekli da se čudno ponašao i proganjao djevojke u firmi 'DDC', gdje su bili zaposleni.

Dalibor Mandić negirao krivicu za ubistvo Ariela Bogdanovića: "Sud je ugrozio moja prava"

Dalibor Mandić negirao krivicu za ubistvo Ariela Bogdanovića: "Sud je ugrozio moja prava"

Nina Bobić ispričala je danas da je zaposlena u firmi 'DDC' i da se družila sa Bogdanovićem, kao i da poznaje Mandića, ali da sa njim nije u najboljim odnosima.

"Ariel je bio jedan od najvoljenijih ljudi u našoj firmi i bio je dobar sa svima. Imao je te uređene manire zbog kojih smo ga svi voljeli", istakla je Bobićeva.

Za Mandića je rekla da je bio jako čudan i da joj je bilo veoma neprijatno kada se nađe u njegovoj blizini.

Otkriven motiv monstruoznog ubistva u Banjoj Luci: Do najsitnijih detalja sve isplanirao

Otkriven motiv monstruoznog ubistva u Banjoj Luci: Do najsitnijih detalja sve isplanirao

"On bi se samo u jednom trenutku stvorio iza mojih leđa. Više puta sam mu otvoreno rekla da ne želim imati kontakte sa njim i da mi se ne obraća, a on bi na to gledao u mene i smijao se. Zbog njegovog ponašanja na kraju sam ga prijavila odjeljenju za ljudske resurse u našoj firmi", pojasnila je Bobićeva.

Prema njenim riječima, i druge djevojke iz firme su se žalile na njegovo ponašanje.

Ispričala se da se osjećala da je progoni, nakon što je upisao istu teretanu u koju ona ide, ali i nakon što ju je zvao na telefon i slao poruke. Ona je sudu ispričala da je kobnog dana radila sa Bogdanovićem na poslu do 19.15, a da je čula da je Mandić taj dan sa poslom završio u 17 sati.

Nakon ubistva u Banjoj Luci: Osumnjičeni Dalibor Mandić predat u nadležnost Tužilaštva

Nakon ubistva u Banjoj Luci: Osumnjičeni Dalibor Mandić predat u nadležnost Tužilaštva

"Kada smo krenuli kući, ponudila sam mu da ga povezem, ali on je odbio i rekao je da će ići pješke. Skoro svaki put je sa posla išao pješke. I da je to veče otišao sa mnom, bojim se da bi se ovo opet desilo, pošto je Mandić bio sve isplanirao", rekla je Nina Babić.

Od kolega je dobila poruku da je ubijen Bogdanović. Njoj je optuženi Mandić postavio više pitanja u kojima je pokušavao opravdati svoje ponašanje. Iskaz je danas dao i Luka Radulović koji je istakao da je Bogdanovića upoznao na poslu i da su postali prijatelji i da su se družili često i nakon radnog vremena.

On je rekao da je Ariel bio veoma dobra osoba, koja je uvijek bila nasmijana i da ga nikada nije vidio ljutog ili nervoznog. Takođe je rekao da je Mandić bio čudan, ali da su ga pokušali privući da se druži sa njima, ali da se on ipak sam izolovao od njih.

Podignuta optužnica protiv Dalibora Mandića za svirepo ubistvo u Banjoj Luci

Podignuta optužnica protiv Dalibora Mandića za svirepo ubistvo u Banjoj Luci

Rekao je i da nije postojao nikakav sukob i konflikt između Bogdanovića i Mandića, ali  je prepričao jednu situaciju u kojoj su se našli njih dvojica. On je rekao da mu je Bogdanović ispričao kako je sam bio na ručku u zajedničkoj prostoriji i da je ušao Mandić i sjeo pored njega i samo ga gledao.

Istakao je da su jedno veče izlazili u grad da je išao i Mandić, ali da je na kraju nije htio biti sa njima, nego je sam stajao za stolom. Milica Gvero je rekla da je ona bila pretpostavljena i Mandiću i Bogdanoviću.

"Ariel je bio najosvjetlija i najbolja osoba koja je ikada došla u 'DDC'. Jednostavno svi su ga voljeli i on je volio sve –", rekla je Gvero.

Otkriveni novi detalji zločina u Banjoj Luci: Ubica nikad ranije nije bio hapšen

Otkriveni novi detalji zločina u Banjoj Luci: Ubica nikad ranije nije bio hapšen

Za Mandića je isto rekla da je bio čudan i da je uglavnom bio sam, a kada god bio joj prišao da je ona osjećala nelagodu i da je jedva čekala da ode.

Istakla je da je i ona čula da su se pojedine radnice žalile na njegovo ponašanja, a dodala je da joj se nabacivao, ali i drugim djevojkama koje su zaposlene u toj firmi. Zbog toga je, prema njenim riječima, bio prebačen u drugu, manju kancelariju.

Pričala je da je svako jutro dolazio kod nje u kancelariju, da joj je donosio slatkiše i slično. Svoje iskaze danas su dali i Đorđe Danilović i Vladimir Mlinarević koji su odrasli i bili najbolji drugovi sa Bogdanovićem. O njemu su imali samo riječi hvale, a istakli su da im je spominjao da ima čudnog kolegu na poslu.

Detalji optužncie

Okružni sud u Banjoj Luci je krajem februara potvrdio optužnicu protiv Mandića. U optužnici je precizirano da je 2. decembra oko 19.35 u ulici Bulevar Srpske vojske u naselju Borik, Mandić pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije.

Bogdanović je išao pješke iz pravca tržnog centra 'Delta' u pravcu Rebrovačkog mosta. – Dolaskom u blizinu studentskog centra 'Kampus' stigao je oštećenog, nakon čega mu je nožem koji je držao u ruci zadao ubodnu ranu u predjelu gornjeg dijela trupa – stoji u optužnici.

Nakon toga Bogdanović je počeo da bježi, a Mandić je trčao za njim i stigao ga kod benzinske pumpe gdje je Bogdanović pao.

Potom je oštećenom koji je ležao, sa nožem u ruci zadao osam ubodnih rana u predjelu zadnje strane lijevog ramena, lijeve strane lica i vrata, te desne strane grudnog koša usljed čega je kod oštećenog došlo do spoljašnjeg i unutrašnjeg krvarenja sa posljedičnim iskrvarenjem, te nastupila smrt", precizirano je u optužnici. Mandić je nakon toga pobjegao u pravcu 'Kampusa'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije