Podignuta optužnica protiv Dalibora Mandića za svirepo ubistvo u Banjoj Luci

2
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv Dalibora Mandića za svirepo ubistvo u Banjoj Luci
FOTO: Facebook / Optuženi za ubistvo Dalibor Mandić

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu i predložilo produženje pritvora Daliboru Mandiću (37) kome je na teret stavljeno da je krajem prošle godine ubio sugrađanina.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje banjalučkog Okružnog suda, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Banjalučanin Dalibor Mandić osumnjičen je da je 2. decembra prošle godine u 19.35 sati nožem B. A. iz Banja Luke. Riječ je o Arielu Bogdanovića (28).

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Podsjetimo, Mandić je do detalja isplanirao ubistvo koje je potreslo ne samo Banju Luku nego cijeli region. Mandić i Bogdanović su bili zaposleni u jednoj banjalučkoj firmi i poznavali su se, ali je ubici navodno smetalo to što se radne kolege nisu htjele družiti sa njim.

Upravo ta izopštenost na poslu je motiv ubistva. Na dan zločina otišao je kući po ruksak u koji je stavio rezervnu odjeću, te je ponio i nož. Zatim je ruksak sakrio u kampusu i otišao da čeka Bogdanovića kada krene sa posla.

Kada je Bogdanović završio sa poslom i krenuo kući, ubica ga je pratio te ga prvi put napao kod TC Delta.

On je tu nasrnuo na njega i ubo ga nožem. Nesretni mladić tada pokušava pobjeći od ubice i trči prema benzinskoj pumpi.

Zbog uboda je vjerovatno već bio slab i tu pada, a zatim mu prilazi Bogdanović i više ga puta ubada nožem, pred brojnim svjedocima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije