Granična policija BiH / Otkriven još jedan zasad indijske konoplje

10. 09. 2016. u 12:56:00 Fena

Shares: 0

Službenici Centralnog istražnog ureda GPBiH i Jedinice granične policije Gorica jučer su na području Gruda lišili slobode S.V (1988) i T.V. (1992).

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", saopćeno je iz GPBiH. 

Državljani BiH sumnjiče se da su u mjestu Drinovci zasadili i uzgajali indijsku konoplju u cilju proizvodnje  marihuane. Prethodno policijski službenici locirali su zasad 38 stabljika indijske konoplje težine 27 kilograma. Osumnjičene su identificirali nadzorom, traganjem i zasjedom.

Granična policija BiH ovom prilikom zahvaljuje pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) na tehničkoj podršci prilikom vršenja uviđaja.  

GPBiH, navodi se u saopćenju, nastavlja niz uspješnih aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga.

Količine oduzetih opojnih droga, kao i broj evidentiranih slučajeva u 2016. godini, značajno premašuje statistike iz prethodnih godina. Bolji rezultati proizvod su kontinuiranog rada pripadnika GPBiH na suzbijanju zloupotreba opojnih droga, ali i prioriteta u radu koje su postavili rukovodioci ove policijske agencije.

U 2016. godini zaplijenjeno je više od 600 kilograma opojne droge. Otkrivena su četiri zasada indijske konoplje težine 298 kilograma na području Gruda. Na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci pripadnici GPBiH oduzeli su 52 kilograma marihuane, a na MGP Klobuk 13 kilograma. Na području Velike Kladuše otkriven je zasad 61 stabljike indijske konoplje težine 61 kilogram. Na području Bijeljine  otkriven je zasad 152 stabljike indijske konoplje težine 193 kilograma i zaplijenjeno je 6,3 kilograma marihuane, podsjećaju iz GPBiH.

NEMA KOMENTARA