Otkrivamo gdje je lociran i uhapšen opasni dvostruki ubica Aleksa Mican

2
A. Ka.
Otkrivamo gdje je lociran i uhapšen opasni dvostruki ubica Aleksa Mican
Foto: Kolaž / Uhapšen Aleksa Mican

Aleksa Mican, koji se nakon dopusta nije vratio na izdržavanje zatvorske kazne u Kazneno-popravni zavod Zenica, uhapšen je i priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Ovu informaciju ranije je potvrdio za portal Radiosarajevo.ba Elmedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

Time je okončana velika potraga u kojoj su učestvovale jake policijske snage MUP-a ZDK i Federalne uprave policije.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, u lociranju opasnog dvostrukog ubice učestvovala i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA).

Prema našim saznanjima, Mican je lociran u zeničkoj ulici Lonđa, gdje je i uhapšen. Lisice na ruke stavili su mu pripadnici Policijske stanice Zenica - Centar.

Podsjetimo, policijske snage su bile na terenu i intenzivno tragale za Micanom koji se nije vratio u Kazneno-popravni zavod Zenica nakon što je pušten na dopust.

Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu (25) iz Bugojna i Adema Ćatića, radnike firme IT computers, u stanu koji je iznajmio u sarajevskom naselju Mojmilo, a zatim od njih uzeo pet računara-laptopa.

Protiv Micana je od 2000. godine podneseno 30 prijava zbog više krivičnih djela. Za njim su raspisane i dvije potjernice. Jednu je raspisao Općinski sud u Sarajevu 2002., a drugu Općinski sud u Zenici 2004.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije