Iz zeničkog zatvora pobjegao Aleksa Mican, dvostruki ubica

5
A. Č.
Iz zeničkog zatvora pobjegao Aleksa Mican, dvostruki ubica
Foto: Facebook / Aleksa Mican

Aleksa Mican, dvostruki ubica koji je ranije pušten na dopust nije se vratio na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod u Zenici, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Za Aleksom Micanom raspisana je potjernica, za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Rusmir Isak, direktor zatvora u Zenici.

"Navedeni osuđenik, koji se nije vratio na izdržavanje kazne, dobio je odobrenje direktora Zavoda prije nego što sam preuzeo mandat direktora", dodao je Isak.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Anis Kundalić, sin Mehmeda i majke Naile, rođen je 11. septembra 1979. u Zenici. U 22. godini, 25. juna 2001., promijenio je ime i prezime u Aleksa Mican. Predstavljao se i kao Senad Bukvić te Markus Passek, uposlenik UN-a. 

Za Kundalićem je bilo izdato nekoliko potjernica zbog:

  • 2002. krivotvorenja (tri prijave), teške krađe (jedna), utaje (sedam), krađe (dvije), sitnog djela krađe (jedna), prevare (četiri);
  • 2003: prevare (četiri), krivotvorenja isprava (dvije), sitnog djela krađe (jedna);
  • 2004: prevare (deset), teške krađe (jedna), krivotvorenja znakova za vrijednost (pečati, markice, osim novca), utaje (jedna), krivotvorenja isprave (jedna).

Aleksa Mican (25) 2004. godine ubio je Senada Lepiricu (25) iz Bugojna i Adema Ćatića, radnike firme IT computers, u stanu koji je iznajmio u Olimpijskom naselju Mojmilo, a zatim od njih uzeo pet računara-laptopa. 

Protiv Micana je od 2000. podneseno 30 prijava zbog više kaznenih djela. Za njim su raspisane i dvije potjernice. Jednu je raspisao Općinski sud u Sarajevu 2002., a drugu Općinski sud u Zenici 2004.

Aleksa Mican tada je osuđen je na 25 godina zatvora, a do sada je odslužio 19 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Najnovije