Otac priznao ubistvo bebe u Brezi

Radiosarajevo.ba
Otac priznao ubistvo bebe u Brezi
U općini Breza desio se slučaj čedomorstva.

U ponedjeljak u 20.45 sati, medicinsko osoblje JU "Dom zdravlja" Breza putem telefona obavijestilo je dežurnu službu Policijske stanice Breza da je u pratnji oba roditelja, lica B. A. i B. N. iz Breze, dovezeno dijete, inicijala B. N. (2016) bez znakova života.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, u JU "Dom zdravlja" Breza su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, nakon čega je policijska patrola upućena i na adresu stanovanja navedenih lica, gdje je osigurala mjesto događaja do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona, koja je i obavila uviđaj.

Uviđajnim radnjama rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tijelo preminulog djeteta prevezeno u prosekturu JKP "Gradska Groblja" Visoko radi obavljanja obdukcije. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nasilna i ubilačkog karaktera.

Istog dana u 22.15 sati otac B.A. (1988) iz Breze lišen je slobode i zadržan u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tokom kriminalističke obrade lice je ispitano na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela i tom prilikom je otac u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Jučer je u noćnim satima otac B. A. predat u nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Ubistvo" iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, navodi se u saopćenju Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije