Makedonija: Obdukcija će pokazati je li preminuli Britanac bio zaražen ebolom

Radiosarajevo.ba
Makedonija: Obdukcija će pokazati je li preminuli Britanac bio zaražen ebolom

U Skoplju je sinoć preminuo Britanac za koga se sumnjalo da je bio zaražen ebolom, no makedonske vlasti pretpostavljaju da preminuli nije umro od te bolesti i čekaju rezultate obdukcije i analize uzoraka upućenih u laboratoriju u Njemačkoj. 

Jovanka Kostovska iz Ministarstva za zdravlje Makedonije saopćila je na konferenciji za novinare kako se poduzimaju sve potrebne mjere te da su komisija za zarazne bolesti i krizni stožer u stalnom zasjedanju. 

"Iako su velike šanse da se ne radi o eboli, provodimo standardnu operativnu proceduru i protokole o postupanju kao da se radi o slučaju sumnje na ebolu", rekla je ona, javlja Fena.

Dodala je da su sve osobe koja su s preminulim bila u kontaktu, kako u hotelu u kome je odsjeo, tako i u bolnici, stavljene u karantenu

Naglasila je kako se zasada ne može potvrditi radi li se o eboli ili drugoj bolesti te da to trebaju pokazati testovi obdukcije i analiza uzoraka uzetih od preminulog pacijenta koja će biti urađena u Njemačkoj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije