Štimanje tendera: Predložen pritvor za Nermina Drndu i njegovog pomoćnika

E. H.
Štimanje tendera: Predložen pritvor za Nermina Drndu i njegovog pomoćnika
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon što su početkom ove sedmice, uhapšeni u akciji kodnog naziva "Balkan", za direktora Direkcije za puteve KS-a Nermina Drndu i njegovog pomoćina Hajrudina Djedovića zatražen je pritvor.

Prema informacijama koje je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, od Općinskog suda u Sarajevo zatraženo je da odredi jednomjesečni pritvor Drndi i Djedoviću.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo.

Podsjećamo, Drndu i Djedovića uhapsili su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u okviru istrage koju provodi Tužilaštvo KS-a još od juna prošle godine, a obojica se sumnjiče za krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Uhapšeni se sumnjiče da su od sredine 2016. do kraja 2017. godine, od firmi koje su angažirali na održavanju puteva uzimali tri posto novca od naplaćenih faktura. U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, pripadnici FUP-a pretresli su šest lokacija na području Kantona Sarajeva, i to dva stambena objekta i četiri službene prostorije, kao i privatne sefove u banci.

Prilikom pretresa, privremeno su oduzeti računari, laptopi, mobilni telefoni i SIM kartice, novac, dokumentacija i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije