Akcija Zadruga: Kantonalni sud objavio spisak pritvorenih i osoba s mjerom zabrane

Fena
Akcija Zadruga: Kantonalni sud objavio spisak pritvorenih i osoba s mjerom zabrane
FOTO: Fena / Kantonalni sud Sarajevo
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) u sklopu akcije kodnog naziva "Zadruga", Kantonalni sud Sarajevo (KSS) odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Prašoviću i Miladu Čerkiću, te odredio mjere zabrane za još 12 privedenih osoba.

U Kantonalnom sudu Sarajevo potvrđeno je da su mjere zabrane određene za: Damira Memagića, direktora firme Frimeco, Igora Došića, odgovornu osobu u kompaniji KimTec, Hajrudina Vlajčića, odgovornu osobu u pravnoj osobi 'Drina', Almiru Kaziću, rukovodiocu u firmi AMS plastic & design, Seadu Musiću iz Zanatske zadruge Gros comp, Feđi Morankiću iz kompanije ASA osiguranje, Almi Moranjkić iz kompanije ASA agent, Hamedu Ramiću iz Euroasfalta, Mirsadu Berberoviću, vlasniku kompanije Bihexo, Mustafi Habiboviću iz firme 'Hokoš Bokoš', Asmiru Dževlanu iz firme Ans Drive i Ajnuru Pekmezu iz Greenline Marketinga.

Izrečene mjere zabrane podrazumijevaju zabranu sastajanja i javljanje nadležnoj policijskoj stanici svakih 14 dana.

U sklopu akcije "Zadruga", čija je realizacija počela 24. januara, izvršeni su pretresi na više lokacija na području KS-a i privedeno više osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca. te je izuzeta obimna dokumentacija.

Tužilaštvo KS je u ovom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji sa MUP-om KS, Finansijsko-obavještajnim odjelom Državne agencije za istrage i zaštitu i inspektorima Porezne uprave FBiH te uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije