Osuđivani kriminalac švercao cigarete vrijedne 20.000 KM i ponovo bježao policiji

0
Radiosarajevo.ba
Osuđivani kriminalac švercao cigarete vrijedne 20.000 KM i ponovo bježao policiji
Foto: UIO BiH / Ilustracija

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv 41-godišnjeg Sretena Vidovića iz Jajca,  koji se tereti za nezakonit promet i skladištenje više od 5.000 kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica propisanih poreznim zakonodavstvom BiH.

Ranije osuđivani Vidović se tereti da je, u augustu prošle godine, prilikom redovne kontrole saobraćajne policije u Bosanskoj Gradišci, upravljajući motornim vozilom u kojem je prevozio 4.550 kutija različitih vrsta i marki cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, odbio zaustaviti vozilo kojim je upravljao na znak zaustavljanja.

On je nastavio vožnju lokalnim putem, a u bjekstvu su ga spriječili policijski službenici koji su u vozilu pronašli cigarete bez akciznih markica.

Također, optuženi se tereti da je u privatnim i poslovnim prostorijama STR “Lucky” u Bosanskoj Gradišci, čiji je vlasnik i direktor, neovlašteno uskladištio 607 kutija različitih vrsta i marki cigareta i manju količinu duhana, za koje nije imao propisanu dokumentaciju o porijeklu robe i plaćenom porezu.

Ove cigarete procijenjene su na vrijednost veću od 20.000 KM. Optuženi je cigarete i duhan prethodno nezakonito nabavio od njemu poznatih osoba, u namjeri da ovu akciznu robu dalje prometuje njemu poznatim kupcima u BiH.

Vidović se tereti da je počinio krivična djela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije