Optuženi Fočaci: U šteku krili 139 kilograma droge

3
Radiosarajevo.ba
Optuženi Fočaci: U šteku krili 139 kilograma droge
Foto: RTRS / Oduzeta marihuana

Fočaci Nemanja Pavlović (29), Danko Krnojelac (41), Nedeljko Vuković (35) i Blagoje Krnojelac (36) optuženi su za šverc droge, a policija im je u automobilu kojim je upravljao Pavlović u šteku na podu i u prtljažniku pronašla 130 paketa u kojima je bilo 139 kilograma droge.

Protiv njih je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo optužnicu zbog krivičnog dijela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Terete ih da su 10. novembra prošle godine kao grupa i u dogovoru radi prodaje nabavljali marihuanu, najvjerovatnije, na području Trebinja od njima poznatih osoba.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Istog dana su u jutarnjim satima iz Foče otišli u Trebinje vozilom koje koristi Pavlović, gdje su preuzeli Mercedes, vlasništvo N. T. iz Trebinja. Na skrivenom mjestu u vozilu skladištili su veću količinu marihuane, a potom došli u mjesto Miljevina, gdje im se pridružio G. G. s Merecedesom i uputili se u pravcu Istočnog Sarajeva", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, dolaskom u mjesto Krupac, općina Istočna Ilidža, policija je zaustavila teretno vozilo Merecedes, a upravljao je prvoosumnjičeni Pavlović.

"U pretresu vozila, u namjenski napravljenom skrivenom prostoru u podu i prtljažniku vozila, koji se sastoji iz dva fizički odvojena dijela, pronađeno je i privremeno oduzeto 130 paketa, obmotanih providnom folijom, sa sadržajem zeljaste materije u kojoj je utvrđeno prisustvo psihoaktivne supstance tetrahidrokanabinol koji je sastojak biljke konoplje vrste Canabis sativa L ukupne mase 139,22 kg", navodi se u saopćenju.

Prema ranijim informacijama iz istrage, ulična vrijedost zaplijenjene droge procijenjena je na milion KM, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije