Razbojnik poprskao Sarajliju "peper sprejem" i opljačkao ga

Radiosarajevo.ba
Razbojnik poprskao Sarajliju "peper sprejem" i opljačkao ga
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jučer, u 15.50, Treća policijska uprava u Sarajevu obaviještena da je u ulici Husinjska, u općini Novo Sarajevo, došlo do razbojništva.

Nepoznata osoba je opljačkala Sarajliju, inicijala S.O, i to tako što je uz upotrebu fizičke snage i “peper spreja”, od istog otuđilo određenu sumu novca i mobilni telefon, nanijevši mu povrede, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

"Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca", navodi se u saopćenju MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije