Općinski sud u Sarajevu osudio pedofila na pet godina i tri mjeseca zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Općinski sud u Sarajevu osudio pedofila na pet godina i tri mjeseca zatvora
Foto: Arhiv / Ilustracija

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo krajem juna prošle godine prijavljen je prvi slučaj seksualnog uznemiravanja desetogodišnje djevojčice od strane komšije. Ubrzo nakon toga roditelji još šestoro djece iz istog naselja prijavili su da je i njihovu djeca seksualno uznemiravala ista osoba.

Nezadovoljni reakcijom policije i tužilaštva, roditelji su se tada obratili redakciji Žurnala.

Prema njihovim riječima, izjave koje su oni dali u MUP-u KS, dobila je na uvid porodica prijavljenog komšije. Također, roditelji su tada sumnjali da je jedan od inspektora, koji je razgovarao s njima, u srodstvu sa prijavljenim.

Istovremeno, tužiteljica koja je trebalo da radi na tom predmetu, roditeljima je rekla da ide na godišnji odmor.

Nakon što su za Žurnal roditelji ispričali šta se desilo njihovoj djeci, prijavljeni komšija je uhapšen.

Općinski sud u Sarajevu vrlo brzo je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva, a zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i ponoviti krivično djelo, produžen mu je i pritvor.

Godinu dana kasnije, 25. juna Općinski sud u Sarajevu prvostepenom presudom osudio je prijavljenog na pet godina i tri mjeseca zatvora. U razgovoru za Žurnal roditelji kažu da su zadovoljni presudom, ali da neće stati dok svi koji su im prijetili i otkrivali identitet njihove djece ne odgovaraju.

Podsjetit ćemo javnost da su od objavljivanja teksta i hapšenja, roditelji djece koji su prijavili seksualno uznemiravanje djece trpili pritiske i prijetnje. Iz straha da će čitav slučaj završiti samo na prijavama, odlučili su da se obrate našoj redakciji. Zbog interesa javnosti, portal Žurnal je objavio njihovu priču.

Kompletnu priču pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije