U Sarajevu uhapšena braća: Jednog tražili zbog pedofilije, kod drugog našli oružje

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšena braća: Jednog tražili zbog pedofilije, kod drugog našli oružje
Foto: FUP / Hapšenje na Otoci

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili dvije osobe iz Sarajeva inicijala K.H. (1989.) i N.H. (1977.), te su na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršili pretres stambenih prostorija koji koriste osumnjičeni na području općine Novi Grad - Sarajevo.

Nezvanično, u pitanju su dvojica braće.

Naime, lice K.H. se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela “Spolni odnošaj sa djetetom“ iz člana 207. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, dok se lice N.H. sumnjiči zbog krivičnog djela „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađene su i oduzete dvije automatske puške, određena količina municije za iste, pištolj i municija, te drugi predmeti koji potiču ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. Tokom provođenja istrage u prethodnom periodu, prikupljeni su dokazi za koje se sumnjiči lice K.H., a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Hapšenje na Otoci - undefined

Foto: FUP

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije