Kako je predator iz Paga upao u zamku lovaca na pedofile

1
Radiosarajevo.ba
Kako je predator iz Paga upao u zamku lovaca na pedofile
Foto:PrtSc/Jutarnji.hr / Pedofil iz Paga

Muškarac M.K. (33) s otoka Paga djevojčici (12) je slao obnažene fotografije (fotografiju svog spolnog organa), fotografiju sebe u boksericama, ispitivao ju je li sama i smije li je pitati nešto intimno.

Iako mu je djevojčica odgovorila kako ima 12 godina, da je još dijete te da ne zna zašto želi da joj se pokazuje, on bi joj odgovarao "već si ti velika", "nisi dijete", nazivao ju "lipotom", prenosi Jutarnji.

Ispitivao ju je što ima na sebi, je li obučena, hoće li kome reći o čemu se dopisuju. Bio je uporan i nije odustajao čak ni kada mu je napisala da je ništa ne zanima niti da joj išta znači to što joj on šalje.

Srećom, bila je riječ o 'lažnoj' djevojčici, diverziji iza koje stoji organizacija Stop pedofiliji, grupa lovaca na pedofile sa sjedištem u Srbiji, koja je, predstavljajući se kao djevojčica uspjela nagovoriti muškarca da se za dokaz da nije netko drugi fotografira s prstom na usnama.

Pokazalo se kako je riječ o 33-godišnjaku s Paga.

Pedofil iz Paga - undefined

Foto:PrtSc/Jutarnji.hr: Pedofil iz Paga

"Po procjeni, a nakon kratke prepiske s predatorom, shvatili smo da se radi o osobi koja je lako moguće pisala i drugoj djeci.

Jednostavno nije taktizirao, bio je jasan i njegove su namjere bile jasne", rekli su iz Organizacije.

Slučaj su odmah prijavili hrvatskoj policiji koja je odmah reagirala.

Upravo razotkrivanje i procesuiranje pedofila i zlostavljača putem interneta glavna je misija Organizacije Stop pedofiliji, koju čine predani muškarci i žene. Lovu na predatore posvećeni su 24 sata dnevno.

Njihov rad jedan je od najboljih pokazatelja ne samo koliko je raširen ovaj problem, već i kako je važno mijenjati postojeće zakone, a po uzoru na zapad. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije