Oglasila se policija i pojasnila kako je rasvijetlila ubistvo Irme Forić u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Oglasila se policija i pojasnila kako je rasvijetlila ubistvo Irme Forić u Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Policija ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo

MInistarstvo Unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros se oglasilo saopćenjem za javnost u kojem je potvrdilo da je razvijetljeno djelo ubistva Irme Forić, pripadnice Granične policije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni za ubistvo Irme Forić priveden u MUP KS

Podsjetimo, jučer se u sarajevskom naselju Dobrinja predao Senad Basarić. On je lociran nakon intenzivne potrage pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Nove informacije: Kako se predao osumnjičeni Senad Basarić

Prema nezvaničnim informacija do kojih je jučer došao portal Radiosarajevo.ba, osumnjičeni se navodno vratio na mjesto ubistva i tu se predao pripadnicima MUP-a KS.

“Bio je opkoljen sa svih strana i na kraju se jednostavno morao predati, nije imao kuda”, saznaje naš portal.

"Dana 18.09.2019.godine u 16,20 sati, obaviještena je Četvrta PU - PS Dobrinja, da je u stanu, ulica Ramiza Salčina, općina Novi Grad Sarajevo, pronađeno beživotno tijelo I. F., rođena 1966.godine, nastanjena u Sarajevu. Na licu mjesta, od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je konstatovana smrt navedenog lica. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je smrt nastupila nasilnim putem. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, radi vršenja obdukcije. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom i drugim policijskim agencijama, dana 19.09.2019.godine u 07,30 sati, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su lišili slobode lice S.B., rođen 1960.godine u Oberhausenu, nastanjen u Mostaru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo). Nakon završene kriminalistićke obrade, S.B. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo; navodi se u saopćenju MUP-a KS. 

Senad Basarić predat u nadležnost Tužilaštva KS

Osumnjičeni za ubistvo Irme Forić, Senad Basarić predat je u nadležnost Tužilaštva KS. Kako je kazala glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić, Basarić će biti zadržan 24 sata te će ga u zakonskom roku ispitati postupajući tužilac, a zatim će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Podsjećamo, tijelo Irme Forić je pronašla njena kćerka. Irma je radila kao sekretarka u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. Bivša je supruga generala Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i ambasadora Bosne i Hercegovine u Pakistanu Sakiba Forića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije