Osumnjičeni za ubistvo Irme Forić priveden u MUP KS

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za ubistvo Irme Forić priveden u MUP KS
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Privođenje Senada Basarića

Osumnjičeni za ubistvo Irme Forić, pripadnice Granične policije BiH, Senad Basarić iz Mostara priveden je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo gdje će biti zadržan na ispitivanju, a zatim predat Tužilaštvu KS-a.

"Jučer popodne u sarajevskom naselju Dobrinja pronađeno je beživotno tijelo ženske osobe. Uslijedile su uviđajne radnje kojima je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica. Po okončanju uviđaja utvrđeno je da je riječ o ubistvo. Rano jutros policijski službenici MUP-a KS uhapsili su osumnjičenog za ubistvo Senada Basarića", rekla je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

"On je sproveden u MUP na kriminalističku obradu, te će nakon krim obrade u toku 24 sata biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje. Nakon što se preda u Tužilaštvo bit će ispitan kod postupajuće tužiteljice koja će nakon ispitivanja odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor", dodala je Bavčić.

Kako je navela Bavčić, naređena je i obdukcija tijela stradale osobe nakon čega će se znati tačan uzrok smrti.

U ovoj fazi, navela je Bavčić, ne može se govoriti o motivima ubistva.

Nove informacije: Kako se predao osumnjičeni Senad Basarić

Senad Basarić iz Mostara, osumnjičeni za ubistvo Irme Forić, pripadnice Granične policije BiH, predao se pripadnicima Ministarstva Unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros iza 8 sati u sarajevskom naselju Dobrinja, saznao je portal Radiosarajevo.ba. Osumnjičeni za ubistvo Irme Forić, pripadnice Granične policije BiH, Senad Basarić iz Mostara, predao se jutros u sarajevskom naselju Dobrinja pripadnicima Ministarstva Unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

"U 16:20 minuti PU Dobrinja obaviještena je da je u stanu u ulici Ramiza Salčina pronađeno beživotno tijelo ženske osobe srednjih godina, te je nakon pregleda utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo KS i dežurni tužilac je rukovodio uviđajem, kojem su prisustvovali vještaci i pripadnici MUP-a KS. Tako su došli do saznanja da se u vezi sa ubistvom može dovesti Basarić Senad", rekao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Kako je naveo Hadžiabdić, intenzivnim radom na terenu pripadnici MUP-a su u saradnji sa pripadnicima OSA-e oko 7:30 uhapsili osumnjičenog.

Senad Basarić iz Mostara, osumnjičeni za ubistvo Irme Forić, pripadnice Granične policije BiH, predao se jutros kod zgrade gdje je počinio ubistvo i gdje se skrivao, saznao je portal Radiosarajevo.ba.

Sarajevo: Predao se osumnjičeni za ubistvo pripadnice Granične policije BiH

Za Senadom B. je bila raspisana potjernica, a navodno posjeduje dvojno državljanstvo - Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Nove informacije o ubistvu u Sarajevu: Potraga za ubicom, raspisana potjernica

Podsjećamo, beživotno tijelo Irme Forić je pronađeno u srijedu, 18. septembra u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja. Tijelo je pronašlo njeno dijete.

Radila je kao sekretarka u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. Bivša je supruga generala Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i ambasadora Bosne i Hercegovine u Pakistanu Sakiba Forića.

Ubistvo u Sarajevu: Poznati prvi detalji tragedije na Dobrinji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije